Geri

Alinur Aktaş'tan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının, mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş olduğunu açıklaması üzerine Alinur Aktaş'tan ilk açıklama geldi.


16:44:10 | 2024-01-07



Haberi Sesli Dinle

VARSA YOKSA BURSA İÇİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti tarafından yeniden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Alinur Aktaş Lider Haber canlı yayınına katılarak ilk duygularını aktardı. Aktaş, “Bursa için güzelliklere güzellik katmak için canla başta çalışıyorduk. Şimdi varsa yoksa Bursa diyoruz ve inşallah yolumuza hep beraber devam edeceğiz” dedi.

AK Parti'nin İstanbul adayı ve 25 ilin belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı ile açıklandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti tarafından yeniden Başkan Adayı gösterilen Alinur Aktaş Lider Haber canlı yayınına katılarak ilk duygularını aktardı.

Yeniden Aday gösterildiği için çok gurulu olduğunu söyleyen Alinur Aktaş, “Cumhurbaşkanımız aday tanıtım töreni esnasında yaptığı konuşmada bütün mesajları verdi. Türkiye yeni bir yüzyıla başladı. Cumhuriyetin yeni yüzyılında tabi ki yenilenmiş haliyle şehirlerimize daha iyi şeyler yapabilmek adına yeni vizyon projelerimize yola devam edeceğiz. Öncelikle ikinci kez tekrar Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına layık görülmek çok güzel bir duygu. Tabi Bursalı hemşerilerimiz bizi hem Büyükşehir Belediye Başkanlığımız hem de ilçe belediye başkanlığımız döneminden çok iyi tanıyorlar, biliyorlar.  Sahadayız o hızla büyüyen, gelişen nüfusu her yıl 50 bin civarında artan Bursa’yı geleceğe hazırlayabilmek adına alt yapıda üst yapıda neler yaptığımızı herkes şahit. İnşallah bunları yine ekip arkadaşlarımızla birlikte, meclis üyelerimizle yöneticilerimize, teşkilat mensuplarımızı milletvekillerimizle beraber büyük bir samimiyetle gayretle tevazuuyla inşallah artırarak devam ettireceğiz” dedi.

“TABİ BURSA ÇOK ÖZELLİKLERİ OLAN BİR ŞEHİR”

Bursa’nın Türkiye’nin en büyük dördüncü şehri olduğunu hatırlan Aktaş, “Bursa aynı zaman en büyük ikinci ticaret şehri. Üreten şehir Bursa. Aynı zamanda kadim medeniyetimizin önemli bir mihenglerinden bir tanesi. Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa. İlk 6 padişahı bağrında barından şehir Bursa. Bursa aynı zamanda bir turizm şehri. Ama Bursa otomotivin de yerli otomobil gurumuzun da TOGG’unda aynı zamanda ev sahibi Bursa. Tabi Bursa çok özellikleri olan bir şehir. İnşallah  dediğim gibi güzelliklere güzellik katmak için canla başta çalışıyorduk. Şimdi varsa yoksa Bursa diyoruz ve inşallah yolumuza hep beraber devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“100 BİN KONUT YAPACAĞIZ”

Yeni dönemde yapmak istedikleri projelerden de bahseden Alinur Aktaş, “Şöyle ki malum 6 Şubat tarihinde geçen yıl inşallah bir daha zuhur etmez ama bir deprem gerçeği ile yüzleştik.  Ülke olarak deprem kuşağındayız. Bursa olarak birinci derece deprem kuşağındayız. Tabi yapılmış çalışmalar var kentsel dönüşümler ama özellikle son iki yıldır Bursalı hemşerimiz biliyorlar ki 14 ayrı noktada büyük ölçek büyük montanlı 70 bin konutun dönüşümü totalde başlattık. Ama inşallah yeni dönem için bunu 100 bin konut olarak totalde farklı alanlarda devletimizden çevrecilik bakanlığımızdan aldığımız güçle ve destekle belediyemiz imkanlarında kullanarak Bursalı hemşirelerimizin bu konuda beklentileri var. Mesela ben iki önemli konuyu hep söylüyorum, özellikle belediyeci arkadaşlarımıza. Çünkü dört dönemdir belediye başkanı olduğu için sorulduğunda şu an Türkiye'nin en popüler, hatta dünyanın en popüler iki konusu var. Bir deprem, kentsel dönüşüm ve dirençli şehirler, sağlıklı şehirler. İkincisi de iklim değişikliği ve kuraklık. Kuraklıkla alakalı özellikle konuya girmedim. Çünkü şunun için çok büyük bir baraj projemiz. Bursalı hemşirelerin bildiği ihalesini yaptık, çalışmalar başladı. 2025 yılı ikinci yarısından itibaren zaten bir sorun yok ama gelecek 35-40  yılında 2060’ları gören bir projeksiyonda bir sorun olmayacağı için o konuya hiç girmiyorum. Ama özellikle kentsel dönüşüm konusu dirençli şehirler konusu birinci konumuz. İkinci konumuzda yine tüm büyük şehirlerin ana konularından bir tanesi ulaşım başlaması, trafik, otopark, toplu taşıma ve benzer konularla alakalı sürekli iyileştirme. sürekli bir düzenleme içerisinde olacağız inşallah” şeklinde konuştu.


ETİKET :   bursagündemasayişdünyasiyaset