Geri

Bayramda hava durumu belli oldu! Meteoroloji uyardı, iller açıklandı

Hava durumu ile ilgili son dakika... Meteoroloji illeri uyardı. Bayramda hava durumu belli oldu. Bayramda plan yapanlar dikkat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre çok sayıda ilde yağmur bekleniyor. Öte yandan bazı iller hava sıcaklıkları oldukça düşecek. İşte yağmur beklenen iller ve son dakika gelişmeleri...

11:03:01 | 2024-04-05



Haberi Sesli Dinle

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Karabük, Kastamonu, Sinop, Adana ve Malatya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Artvin, Erzincan, Ardahan ve Kars çevrelerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Yurdun batı ve iç kesimlerinde kuzey ve batılı, doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, yarın (Cuma) Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yurdun kuzeydoğusu ile zamanla kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz, Bolu'nun doğusu, Karabük'ün güneyi, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Çorum, Sivas, Samsun'un batı ilçeleri, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve doğu, kuzey kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir'inde içinde bulunduğu bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı ifade edildi. Son günlerde artan hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey ve batı yönlerinden orta kuvvette eseceği ön görülüyor.

Öte yandan kent merkezinde hava sıcaklığının ortalama 24 derece olacağı tahmin edilirken en yüksek sıcaklığın ise 32 derece ile Sarıcakaya ilçesi olacağı belirtildi.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava tahmin raporuna göre, Eskişehir'in de içinde bulunduğu bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin tahmin ediliyor. Birkaç gündür azalan hava sıcaklığının 2 ila 5 derece daha azalması bekleniyor. Rüzgarın ise kuzey ve batılı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Öte yandan Eskişehir'de en düşük hava sıcaklığının sıfır derece ile Alpu ve İnönü ilçelerinde olacağı değerlendiriliyor.

Meteoroloji'nin raporuna göre, cuma günü Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde yağmur bekleniyor.

Cumartesi günü Doğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak yağmur bekleniyor.

Pazar günü ise Ege, Marmara ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak yağış bekleniyor.

Pazartesi günü Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi kuvvetli sağanak bekleniyor.

Arefe günü ise Marmara ve Karadeniz Bölgesi hariç tüm yurtta yağış etkili olacak.

Ayrıca bayram günü bazı illerde kuvvetli yağmur bekleniyor.

KAYNAK: POSTA


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber