Geri

Bursa’da 100 bin konutluk kentsel dönüşüm

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hayatında hiç kentsel dönüşüm yapmayanların bugünlerde kentsel dönüşümlerden bahsettiğini söyleyerek, “Allaha şükürler olsun bizim yaptığımız işler var. Yeni dönemde daha ulaşılabilir ve daha yeşil dirençli şehir Bursa’yı inşa etmek için 100 bin konutluk kentsel dönüşüm projemizi hayata geçiriyoruz” dedi.

13:24:08 | 2024-03-13



Haberi Sesli Dinle

Bursa’yı daha yaşanabilir hale getirecek projelerini kamuoyuyla paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, kent dönüşümün önemli bir konu başlığı olduğunu söyledi.

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin herkesin yüreğine kor gibi düştüğünü ve acıların hala taze olduğunu anlatan Başkan Alinur Aktaş, depremin özellikle Bursa gibi aktif fay hatları üzerine kurulu şehirler için bir gerçek olduğunu belirtti.

Bu gerçeğin başta yerel yönetimler olmak üzere herkese ciddi sorumluluklar yüklediğini dile getiren Başkan Aktaş, 6 Şubat depremleri öncesinde TÜBİTAK ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı JICA ile birlikte ortak projeler yürüttükleri hatırlattı.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber