Geri

Bursa’da sahipsiz hayvanlar için kritik çağrı

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal, yeni seçilen belediye başkanlarına seslendi: “Sahipsiz hayvanlar için bakımevleri, kadro ve ekipmanlar acilen tamamlanmalı.”

17:57:25 | 2024-04-04



Haberi Sesli Dinle

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal, 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü’nde yaptığı açıklamada, yerel seçimlerin hemen sonrasına gelmesinin böyle bir günü daha anlamlı hale getirdiğini söyledi.

Sahipsiz hayvan konusundaki sorumluluğun kimi zaman belediye başkanlarının umursamaz tutumu, kimi zaman da bütçe yetersizliğinden yerine getirilmediğini belirten Baysal, “Türkiye’de beldeler hariç 1003 belediye varken, sadece 300 civarında bakımevi var. Bursa’da Büyükşehir dahil 18 belediye var. Ancak dağ ilçeleri Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık’ın yanı sıra Karacabey’de bakımevi yok. Büyükşehir, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım dışındakilerde az sayıda veteriner hekim büyük sorumluluklar alarak hizmet veriyor” dedi.

TERK EDENE AĞIR YAPTIRIM…

31 Mart 2024 günü yapılan seçimlerde belediyeleri kazanan başkanları önemli bir görevin daha beklediğini vurgulayan Baysal şunları kaydetti: “Bakımevleri hızla hayata geçirilmeli, sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, kimliklendirilmesi, hasta ve yaralıların tedavi edilmesi, beslenmesi, sahiplendirilmesi yapılmalıdır. Belediyelerde Veteriner İşleri Müdürlüğü kurulması zorunlu müdürlükler içerisinde yer almalıdır. Yeterince veteriner hekim istihdam edilmeli, aynı zamanda hayvan sağlığı yardımcı personeli de istihdam edilmeli, diğer personelin de özel eğitimli olmasına dikkat edilmelidir. Acilen ‘Kısırlaştırma seferberliği’ yapılmalı, kimliklendirilmeyenler için tekrar uygulama başlatılmalı, evcil hayvanını terk edenlere ağır yaptırımlar uygulanmalı, kaçak hayvan girişi ve üretiminin önüne geçilmelidir.”

 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber