Geri

Dağlı: “İşçisizlik sanayicinin baş belası oldu”

Nartem Üretim Destek Hizmetleri CEO’su İhsan Dağlı, iş dünyasının en önemli sorununun işçi bulamamak olduğunu dile getirirken, “Türkiye’de hangi fabrikayla görüşürseniz görüşün; sanayicinin işçisizlik sorunu çektiğine şahit olacaksınız” diye konuştu ve bu konuda meslek yüksekokullarının ara eleman yetiştirmedeki önemine dikkat çekti.

18:09:46 | 2023-09-18



Haberi Sesli Dinle

Erkan ŞEN / Lider Haber

İstihdama yaptığı önemli katkılarla gündeme gelen Nartem Üretim Destek Hizmetleri CEO’su İhsan Dağlı, işçisizlik problemiyle mücadele etmek için yetkililerin vakit kaybetmeden harekete geçmesi gerektiği yönünde açıklamada bulundu.

 

Sanayicilerin en önemli sorununun işçi bulamamak olduğunu dile getiren Nartem İnsan Kaynakları Sorumlusu Cenk Dağlı ise her şeyin patronlardan beklenmemesi gerektiğini savunuyor.

“İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM YAPILMALI”

Kolay para kazanma hevesinin insanları düzenli bir iş sahibi olma durumundan uzaklaştırdığını kaydeden genç iş insanı Cenk Dağlı,

“Patronlara göre istihdamdaki sorun belli. En büyük derdimiz işçisizlik. Tüm Türkiye’de hangi fabrikayla görüşürseniz görüşün; sanayicinin işçisizlik sorunu çektiğine şahit olacaksınız. Nartem olarak bizler de bu problemi yaşamaktayız. İnsan kaynağına yatırım yapılmalı; meslek eğitimini güçlendirmemiz, iş gücüne yeni beceriler kazandırılmasına yönelik projeler yürütmemiz lazım. Ancak günümüzde nitelikli eleman bulmak çok zor hale gelmiş durumda. Özellikle iş gücünü artıracak işçiler için ödül sistemi getirilerek eleman istihdamının daha kalıcı ve sistemli olabileceği kanaatindeyim. Bu yönde de elbette iş disiplini çok önemli. Çalışan personellerin yaptıkları işe sahip çıkmaları ve işlerine önem vermeleri şart” değerlendirmesinde bulundu.

“BURSA BÜYÜRSE, TÜRKİYE BÜYÜR”

Mesleki eğitim programları aracılığıyla çıraklık eğitiminin cazip hale getirilmesinin birçok sorunun önüne geçeceğini savunan İhsan Dağlı,

“Biz istihdama önem veren işverenler olarak, nitelikli personellerimizin maaşını her zaman yüksek tutuyoruz. Asgari ücretle işe aldığımız personellerin bile maaşlarını 3-4 ay sonra artırmaktayız. Katma değerli üretimde nitelikli istihdam olmazsa olmazdır. Gerek mesleki sorunların çözüme kavuşturulmasında gerekse sektörlerimizin yol haritalarının belirlenmesindeki aktif ve yönlendirici bir gücü temsil edebilecek kişilere her zaman ihtiyaç var. Rekabetçi, yenilikçi ve vizyoner bakış açısıyla firmalarımızı, kentimizi ve çalışanlarımızı hak ettiği konuma el birliğiyle taşımamız gerekmektedir. İnanıyorum ki böylelikle Bursa büyür, Bursa büyürse de Türkiye büyür. İşverenler için gerekli şartlar sağlandığında ve işçisizlik problemi çözüme kavuştuğu takdirde; inanıyorum ki herkes mutlu olacaktır” ifadelerini kullandı.


ETİKET :   nartemdağlıişçisizlikekonomisorunhabergündem