Geri

Deprem bölgesinde soğuğa ve zamana karşı savaş

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Ekiplerin canla başla verdiği mücadele ise dünya basınında geniş yer buldu.

10:48:02 | 2023-02-07



Haberi Sesli Dinle

Depremde çok sayıda binanın yıkıldığı bölgede arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalara destek vermek üzere ülkemizin dört bir yanından bölgeye giden ekipler,  çöken bir binaların enkazından gelen seslere göre titizlikle çalışma yürütüyor. Ekiplerin sesin geldiği yerlerde yaptığı çalışmayla çok sayıda vatandaş, depremden saatler sonra enkazlardan sağ olarak çıkarıldı. 

Hatay'da depremden 30 saat sonra sonra 2 aylık Mehmet Çınar isimli bebek ise enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Minik bebek hemen arama kurtarma görevlileri tarafından sağlık ekiplerine sevk edildi. Ekipler, minik Mehmet Çınar'ın anne ve babasına da ulaştı. Ekipler, enkaz altından çıkarmaya çalışılan çiftin "Ne olur su" diyerek seslendiği öğrenildi. Bebeğin sağlığının yerinde olduğunu gören ekipler gözyaşlarına hakim olamazken, canla başla mücadele veriliyor olması ise dünya basınında geniş yer buldu. 


ETİKET :   haberdepremgündem