Geri

İnternetten bebek satışı infial yarattı!

İnternet üzerinden bebek satıldığı kan dondurucu iddialarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık bebek satışı yapıldığı iddia edilen internet sitesi hakkında savcılığa şikayette bulundu ve siteye erişim engeli talep etti.

21:53:55 | 2024-03-25



Haberi Sesli Dinle

İnternet üzerinden ilan veren kişilerin çeşitli gün ve yaşlarda bebeklere fiyat biçtiği iddia edildi. Bu iddialar sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti.

NTV'de yer alan habere göre; bir sözde ebeveyn, ''Bende kız bebek var, 40 günlük. Ücret talebim var. Karşılayana evlatlık vermek istiyorum. 100 bin istiyorum. Para hesabıma gelir, bebek adrese gider.'' ifadeleriyle verdiği ilanda bebeğin fotoğraflarını paylaşıp şartları sunmasının ardından ise Star TV ekibi ise o kişiye Samsun’da ulaştı.

Star Haber ekibi ise, ilanı veren o kişiye ulaştı. Samsun'da yaşadığını belirten bu kişi ''100 bin lira istiyorum. 100 bin lira hesabıma gelir, ben de bebeği alır ayağınıza kadar gelirim. Ciddi şartımı karşılamayan birine numaramı vermiyorum.'' diye konuştu. Star Haber muhabiri, o kadınla irtibata geçti. Yabancı uyruklu pazarlıkçı anne, Türkiye'de oturma izni olmadığını ve bebeği verdikten sonra memleketine döneceğini belirtti. ''Ne kadara anlaştınız?'' sorusuna ''170 bin liraya.'' yanıtını veren kadın, ''Her şey halledildi. Sadece doğumdan sonra kimliği nasıl isterse aile kendi yapacak'' ifadelerini kullandı. Yaşanan olayın ardından bakanlık harekete geçti ve olayı savcılığa taşıdı. Sitenin erişime reddi talebi de ayrıca istendi.

 

 

 

Kaynak: haber365.com.tr


ETİKET :   haberasayişliderbursa