Geri

İyi gelmediği şey yok! Türk kahvesi ve maden suyu birleşirse...

Genellikle su ile ikram etmeyi tercih ettiğimiz Türk kahvesini birçok kişi maden suyuyla da içmeyi tercih edebiliyor. İşte bu faydalı iki içeceğin mucizevi faydaları

10:44:02 | 2023-08-19



Haberi Sesli Dinle

Türk kahvesi ile maden suyu birleşirse bakın ne oluyor İyi gelmediği şey yok. Sindirim sistemini rahatlatan bu içecek, içerdiği zengin mineraller sayesinde kişilerin günlük mineral ihtiyacını karşılayarak sağlıklı bir vücuda erişmenin anahtarı olabilir.

Cilt sağlığı, kasların güçlenmesi, kalp ve böbreklerin sağlığı için vücudumuzda olması gereken potasyum, maden suyunun içinde bol miktarda bulunuyor. Kas dokularının yenilenerek daha güçlü olmasını sağlayan potasyumu maden suyu tüketerek vücuda katabilirsiniz.

Soda ve kahve ikilisi yalnızca içmek için değil, cilt bakımı yaparken de kullanılabilir. Kahve telvesi, cilde sağladığı olumlu etkileriyle oldukça popüler. Maden suyunda bulunan antioksidanlar da cildin temizlenmesine yol açıyor. Cildinizi ölü hücrelerden arındırmak için bu iki içeceği kullanabilirsiniz.

Maden suyu, sinir sistemi için oldukça önemli bir mineral olan magnezyumu da içeriyor. Hem kas fonksiyonları hem de sinir sistemi için faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda uykusuzluk problemi çeken kişileri rahatlatarak daha kaliteli bir uyku sağlayabilir.

Maden suyu içerisindeki sodyum miktarı, kişileri soğuk havalarda korumaya yönelik bir etki sağlarken yaz sıcaklarında ise güneşin zararlı etkilerinden bir nebze de olsa korunmamızı sağlıyor.

Zayıflama sürecinde olan bireylerin bol sü tüketmesinin yanı sıra öncelik verebileceği bir içecek olan maden suyu, tek başına içildiğinde de sıvı kaybını gidererek kişilere tokluk hissi verebilir. Uzmanlar, zayıflama sürecindeki kişilere maden suyu tüketimi öneriyor.

Tatlı krizini önlediği söylenen maden suyu, diyet yapanlar için de oldukça önemli. Ancak bunlar dışında kronik mide rahatsızlığı veya tansiyon problemleri yaşayan kişiler bu ikiliyi birlikte tüketirken dikkat etmeli. Özellikle Türk kahvesi ve maden suyu, mide problemi yaşayan bireyler için ağır bir kombinasyon olabilir.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber