Geri

Kariyer fuarları bu yıl uluslararası düzeyde yapılacak

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Türkiye'nin dünyanın yetenek üssü olarak konumlanması hedefiyle 4 yıldır düzenlenen kariyer fuarları bu yıl uluslararası düzeyde yapılacak.

17:34:52 | 2023-01-23



Haberi Sesli Dinle

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre; 4 yıldır Türkiye'nin 23, dünyanın ise 14 noktasında sürdürülen kariyer fuarları bu yıl uluslararası 3 ilde düzenlenecek tematik fuarlar ile başlayacak. Yaklaşık 300 bin gencin yerinde katılımı ile 'Türkiye Yüzyılı 2023' sloganı ile ilk kez İzmir'de 'Uluslararası Sağlık, Estetik ve Medikal Kariyer Fuarı', Adana'da 'Uluslararası Tarım ve Orman Kariyer Fuarı' ve İstanbul'da 'Uluslararası Finans, Ticaret, Lojistik ve Bilişim Kariyer Fuarı' gerçekleştirilecek. Fuarlara; Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi paydaşlık edecek. Cumhurbaşkanlığı ofisleri ve ilgili bakanlıkların yanı sıra üniversite kariyer merkezleri de fuarlarda sorumluluk üstelenecek.

GİRİŞİMCİLİĞİN DESTEKLENMESİNE KATKI SUNACAK

Uluslararası kariyer fuarları; Türkiye ve dünyadan katılımcı kurum ve kuruluşlar, eğitim kurumları, sektör profesyonelleri, eğitimine devam eden ya da mezun gençler de dahil olmak üzere alana ilgi duyan tüm tarafları bir araya getirecek. Fuarlar, başta gençler olmak üzere insan kaynağının ilgili sektörler konusunda bilinçlendirilerek istihdamın artırılmasına, yeni gelişmelerin paylaşılmasına, taraflar arasında profesyonel bir iletişim ağı kurulmasına ve girişimciliğinin desteklenmesine katkı sağlayacak. Fuarlar; söyleşiler, bilgilendirme oturumları, mülakatlar, örnek olay ve atölye çalışmaları gibi gençlerin istihdam edilebilirliklerini destekleyecek pek çok kariyer etkinliğini de içerecek. 

İŞVERENLER VE GENÇLERİN TEMASINA FIRSAT SUNACAK

Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri ve Balkan ülkelerine de ulaşacak uluslararası kariyer fuarları, fiziki ve psikolojik mesafeleri ortadan kaldırarak işverenlerin ve gençlerin birebir temas kurmalarına fırsat sunacak. Fuarlara katılmak isteyenler, duyuru ve detayları ilgili bakanlıklar, üniversiteler ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi resmi Twitter, Linkedin, Instagram, Facebook hesabı (@tccbiko) ve web siteleri (cbiko.gov.tr- yetenekkapisi.org) üzerinden takip edebilecek. 


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber