Geri

Kış aylarında cilt bakımı nasıl olmalı?

Uzman Estetisyen Filiz Tavukçuoğlu Lider Haber mikrafonlarına anlattı...


11:17:04 | 2023-01-20



Haberi Sesli Dinle

Cilt bakımı, mevsimlere göre değişip gelişmesi gereken bir dizi adımdan oluşur. Yazın kullandığımız ürünler kış mevsimine uymuyor veya kışın kullandığımız ürünlerin bazıları mevsim geçişlerinde bile cildimize ağır gelebiliyor! Kış ayları ciltte kuruluk ve kuruluğa bağlı çatlakları artırır. Yaz aylarında ışıl ışıl görünen cildi kışın da elde etmek için bazı bakım ritüellerini es geçmemek lazım. 

 

Cilt yapısı kış mevsiminde bozulmalar yaşayabilir. Cildi kuru bırakmak ve nemlendirmemek erken yaşlanmaya yol açar. Özellikle kuruluk pullanmaya neden olur. İşte 6 adımda bakım önerileri...

 

Stres, uykusuzluk ve sigara cildin mat ve kırışık görünmesine yol açar. Bu nedenle sağlıklı beslenmek ve bakım rutinlerini yapma cildi parlatır. Neme doyurur. İşte detaylar..

Uzmanından 6 adımda Lider Haber'e özel cilt bakım rutini 

CİLDİNİZİ MUTLAKA NEMLENDİRİN

Cildi nemlendirerek kuruluğun önüne geçmelisiniz. Çünkü nemsiz bir cilt çabuk yaşlanır. Bol su tüketmek ve nemlendiri kullanmak cildinizin erken kırışmasını engeller.

GÜNEŞ KORUYUCU SÜRÜN

Güneş koruyucu kullanmakdan dışarı çıkmak cilt lekelerine neden olur. Yaz kış güneş kremi kullanmalı. Güneş ışını cilde direkt temas ettiği zaman cilt kanserine dahi neden olabilir.

YETERLİ VE KALİTELİ UYUYUN

Uykusuzluk strese bağlı yaşlanmalara neden olur. Bu nedenle gece uykusu çok önemlidir. Mutlaka yeterli uyku alınmalıdır.

STRESİ YÖNETMEYİ ÖĞRENİN

Stres kortizol hormonunu arttırıyor. Kortizol ise akne ve sedef gibi cilt hastalıklarını tetikliyor.

GÜNLÜK CİLT BAKIMINI İHMAL ETMEYİN

Günlük cilt bakımının önceli yüz temizleme jeli ile cildi toksinelrden arındırmaktır. Bunun dışında güneş koruyucu kullanılması gerekir.

SİGARAYI BIRAKIN

Sigara dudak ve çevresinde kararmalara neden olur. Çizgilere neden olur. Erken yaşlanmanın önünü açar. 

Dikkat etmemiz gerekenleri anlatan Tavukçuoğlu Lider haber izleyecilerine özel maske tarifi ve uygulamasını gösterdi

 

 

 


ETİKET :   #haber #lider #bursa #liderbursa #SonDakika