Geri

14 Mayıs seçimleri bir beka meselesidir

00:09:05 | 2023-03-18
ŞENOL KELEŞ
ŞENOL KELEŞ     

14 Mayıs 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Siyasi partilerden aday adaylığı müracaatları son hızla devam ediyor. Kamu kurumlarından ve siyasi parti yönetim kurullarından istifa süreci de aynı şekilde seyrediyor.

Altılı masa adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına deprem bölgesinden başladı. Kılıçdaroğlu ve ekibinin insanların acılarının yoğun olduğu bölgeyi seçmesi tam onlardan beklenilen bir şeydi. Acılardan siyaset malzemesi çıkartmak ne kadar doğrudur, takdirini sizlere bırakıyorum. Bunun karşılığını elbette seçmenler soracaktır.

Cumhur ittifakı kanadında da aday adayları müracaatlarını yapmaya başladılar. Bu dönem MHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’nın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde aday adaylıkları için çok fazla müracaat yapıldı. Yaklaşık 4 yıldır Nilüfer bölgesinin 64 mahallesinin tamamına en az 3 kere gidilmiş ve sorunlar yerinde tespit edilmiş. Vatandaş bunu elbette görüyor. Bu yüzden büyük bir teveccüh gösteriyor.

Algı yönetimi ile kamuoyu oluşturmaya çalışan güruhlara itibar etmeyin. Onlara kalsa MHP barajı aşamayacak, Cumhur ittifakı yerle bir olacak. Böyle bir olayın olmadığını elbette biliyorlar. Esas amaçları halkın MHP’ye gösterdiği teveccühü gördükleri için algı yönetimi ile hedef saptırmaya çalışıyorlar.

Meral Akşener altılı masadan kalkıp gittiğinde herkes kimin ne peşinde olduğunu gördü. Kumar masası olarak nitelendirdiği masaya tekrar dönmesi, ülkenin yönetimini kumar masasında şekillendirileceğinin de bir göstergesidir. Bunu biz söylemiyoruz. Meral Akşener’in kendi beyanatlarıdır.

Aslında 14 Mayıs’da seçim falan yok. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği var. Beka meselesi var. Özerk yönetim peşinde koşanlara verilecek cevapların olduğu bir seçim var. Masa altında bulunan HDP’ye verilen sözlere karşı durulacak bir seçim var. Kııçdaroğlu’nun Amerika ve İngiltere gezilerinde kimlerle görüşüp ne sözler verdiği ve sözünü aldığı milyar dolarların neye karşılık verileceğinin de karşılığını bulacağı bir seçim bu.

Allah’ın izni ile Türk Milleti bunlara gereken cevabı verecektir.


ETİKET :