Geri

“Nilüfer’i aldığım zaman ilk golü atmış olacağız”

Cumhur ittifakının seçimden zaferle çıkacağını dile getiren Celil Çolak, “Nilüfer’i aldığım zaman ilk golü de atmış olacağız. Bursa’da 18-0’lık bir belediye üstünlüğüne kavuşabiliriz. İnanın bu hiç zor değil” dedi.

10:23:54 | 2024-03-24



Haberi Sesli Dinle

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, Lider Bursa’ya önemli açıklamalarda bulundu.

MHP geçmişi olan bir politikacı olduğunun altını çizen Celil Çolak, “MHP, benim AK Parti’den Nilüfer Belediye Başkanı Adayı olarak çıkmama çok memnun oldu. Sahayı çok iyi bilen bir MHP teşkilatı var Nilüfer’de, bizim teşkilatımız da bu noktada çok iyi. Bütün mahallelerin sorunlarına hakimiz. Biz hangi mahalleye gidersek gidelim, o mahallenin hangi önceliğinin olduğunu çok iyi biliyoruz. İyi bir öğrenci edasıyla dersimize de çalıştığımızı söyleyebilirim. Siyaseten MHP’ye de verilebilirdi ama AK Parti’ye verildi Nilüfer bölgesi. Biz iyi bir birliktelik oluşturuyoruz ve bundan sonra seçim koordinasyon merkezimizde de hizmetimizi daha profesyonelce vereceğiz. Bursa’yı ve Nilüfer’i güzel günler bekliyor” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN KESİMLERİN OYLARINA TALİBİZ”
“Bu seçimden sonra Bursa’da 18-0’lık bir belediye üstünlüğüne kavuşabiliriz. İnanın bu hiç zor değil” diyen Çolak, “Ben zaten Nilüfer’i aldığım zaman ilk golü atmış olacağım. Daha önceki adaylarla ilgili olumlu ya da olumsuz bir şey söylemek bana düşmez ancak gördüğüm fotoğraf şu: Bursa, saha seçmeninin ağırlıklı olduğu bir yer. Bunu genel olarak görüyoruz. CHP’nin burada bazen 25, bazen 26 genel bir oyu var. Milletvekili seçimlerini baz aldığımızda ise Nilüfer için şöyle bir fotoğrafla karşılaşıyoruz: Yüzde 38 CHP, yüzde 28 AK Parti, yüzde 17 İYİ Parti, yüzde 6 ile de MHP var. Şimdi seçmene bakıyorsunuz; topladığınızda bir tarafta yüzde 62 sağ seçmen var, diğer tarafta ise yüzde 38 sol seçmen var. Ben yine de sağ sol diye ayrım yapmak istemiyorum. İYİ Parti, MHP’den ayrılmadan önce rakam yüzde 16 civarındaydı fakat ayrı ayrı seçimlere girdiklerinde görüyoruz ki yüzde 22’lik milliyetçi bir kesim var Nilüfer’de. Zafer Partisi’ni de katarsak işin içine yüzde 26’ları aşan bir rakamdan bahsediyoruz. Milliyetçi, ulusalcı, Atatürkçü bir yapısı var Nilüfer’in. Evvelden AK Parti’ye karşı bir tutum vardı. Sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’yle başlayan, Cumhur İttifakı’nın bir araya getirdiği kesimin etle kemik olduğu bir yapı var. Dolayısıyla bu yapı seçimlerde de rüşdünü ispatlamıştır. Bu seçimde de bunu göreceğiz. Biz Nilüfer’deki bütün kesimlerin oylarına talibiz. Nasip olursa 1 Nisan sabahında, Nilüfer’de yaşayan aklıselim insanların tercihlerini doğru yaptığına şahit olacağız. Sahada vatandaşla göz göze geldiğimde de hissediyorum. Göreve geldiğimizde farkı fark edeceksiniz zaten” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Erkan ŞEN / LİDER HABER

 


ETİKET :   celilçolakakpartiseçimadaynilüfer