Geri

Rengarenk yaz meyveleri tezgahlarda!

Karpuzu, yeşil eriği, karadutu tezgahlar rengarenk... Yaz mevsiminin olmazsa olmaz meyveleri seralardan çıkıp tezgahlarda yerini aldı.


16:41:28 | 2023-03-29



Haberi Sesli Dinle

HABER: LİDER BURSA / İREM EYLUL KURT 

Yaz mevsimin meyveleri tezgahlarda yerini aldı. Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri kiraz, erik, karpuz isteyene adet olarak satışa sunuldu.

Erik ve karpuz, Türkiye’de yaz meyvesi olarak en çok tüketilen meyvelerden. Havaların ısınması ile birlikte erik ve karpuz , mart ayında mevsim fiyatına uygun olarak tezgâha düşmeye başlıyor. Bugünlerde ise erik ve karpuz, karadut ve erik meyve tezgahlarında rastlamak mümkün.

Havaların ısınması ile birlikte yaz meyveleri pazar tezgahındaki yerini aldı. Vatandaşlar fiyatların yüksek olduğunu belirtirken, satıcılar ise 1 ay içinde fiyatların normal seviyeye ineceğini söyledi.

Adından söz ettiren karadutta tezgahlarda yerini aldı, o da şuan paketler halinde satılıyor paketi 25 lira.Yaz ayının karşı konulmaz meyvesi karpuzda tezgahlarda,karpuzun kilosu 35 liradan satılıyor.Ağız sulandıran lezzetiyle yaz mevsimin habercisi olan erikte tezgahlarda paketler halinde satılıyor paketi ise 50 lira. 

Bursa'da pazarcılık yapan ve  mikrofonlarımıza konuşan esnaflardan:" Talepler Şu an az yoğunluk yok ee tabi tezgahlara yeni düştü ondan dolayı az ama bir zaman sonra daha da talep artacağını biliyorum kavunu göremiyorsunuz tabiki çok pahalı şu an 50-60 lira diyorlar halde karpuz da çıktı karpuzun kilosu bile çok yüksek tanesi 200 liradan satılıyor bizde talep çileğe" diyerek sözlerini tamamladı. 

Mikrofonlarımıza konuşan bir manavcı ise"Taleplerin çok güzel olduğunu özellikle ramazan ayında karpuza talep çok sulu sulu çok iyi gidiyor iftarda.Çileğimiz renklendi güzelleşti, badem de başladı erikler de çok güzel torbalarda aşerenler için, hastalar için özellikle başladı. Kışlıkları artık yavaş yavaş kaldırıyoruz yazlıkları tezgahlara dolduruyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

 


ETİKET :   #haber #lider #bursa #liderbursa #SonDakika