Geri

Sarıalan’da yaşananlar Bursa’nın da prestijini sarsıyor... Kural tanımazlıkla gelen ölümcül kazalar!

Dünya ve Türkiye’nin kış turizmindeki en önemli merkezlerinden biri olan Uludağ’a prestij kaybettiriliyor. Sarıalan Bölgesi’ndeki kural tanımaz firmanın yol açtığı kaza ve olaylar için önlem alınması isteniyor


10:23:21 | 2024-03-23



Haberi Sesli Dinle

ULUDAĞ’A PRESTİJ KAYBETTİRİYORLAR

KIŞ turizminin göz bebeği Uludağ’ın Sarıalan bölgesinde yaşanan istenmeyen olaylar ülke kamuoyunda ve uluslararası arenada olumsuz yansılamalara yol açıyor. Bunun en büyük sebebi ise kural tanımaz firmalar

CİNAYET GİBİ KAZA

Uludağ’ın adını leke süren olay bir süre önce yaşandı. Kaçak olarak Uludağ’dan Sarıalan’a kar motoru müşterisi taşıyan kural tanımaz firmanın şoförü E.A, yolda fotoğraf çeken bir vatandaşa çarparak ölümüne sebep olmuştu. Kazanın faili E.A. ise, yaralıya yardım etmek yerine geçmişteki sabıkaları nedeniyle kaza yerinden kaçmıştı. Yapılan incelemede, E.A.’nın bir süre önce alkol nedeniyle ehliyetine el konulduğu da ortaya çıkmıştı.

 

KAÇAK ÇALIŞMAYA DEVAM

Cinayet gibi kazaya adı karıştığı ileri sürülen firmanın vukuatlarının bunu kaza ile de bitmediği gün yüzüne çıktı. Firmanın aymazlıkları ve kural tanımazlıkları Sarıalan’da kar motoru turları için orman içinde kaçak parkur açmaya kadar vardı. Firma, ormana giriş yasağına rağmen kaçak tur düzenleyerek yerli ve yabancı turistlerin canını hiçe sayan bir uygulamaya gidince tepkilerin odak noktası oldu.

 

GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Sarıalan kar motoru işletmesi için yapılan şikayetlerin ise Doğa Koruma ve Milli Parklar 2.Bölge Müdürlüğü ile Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerince de görmezden gelinmesi dikkat çekti. Bu tehlikeli yolculuğun, Sarıalan’da hizmet veren şirket tarafından kendi sosyal medyası üzerinden yayınlaması ise ayrı bir sorumsuzluk örneği oluşturdu.



ÖLÜMLE BURUN BURUNA

Son olarak Uludağ’da kaçak yolcu taşıyan firmanın işlettiği telesiyejde bir tatilci heyecan yapıp dengesini kaybederek düşme tehkilesi yaşadı. Yeterli güvenlik önlemi bulunmadığı için ölümle burun buruna gelen tatilcinin görüntüleri ise Malezyalı bir turist tarafından çekildi ve sosyal medyadan dünyaya servis edildi. Tüm bu yaşananlara rağmen hiçbir önlem alınmaması ise Uludağ Sarıalan Bölgesi’nin kaderine terk edildiği izlenimi verdi. Sarıalan’da önlem alınmaması halinde bu firmanın aymazlık ve kural tanımazlığının devam edeceği ileri sürüldü. Yaşanacak olayların sadece Sarıalan değil tüm Uludağ’a prestij kaybettireceği ifade edildi.


ETİKET :   haberbursaliderliderbursagündemsondakika