Geri

Sarıalan'daki ölümlü kazada şok... Kural tanımaz sürücüye tahliye!

Alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan ancak buna rağmen kış ortasında zincirsiz minibüsle Uludağ’a turist taşırken bir kişinin ölümüne neden olan sürücü, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada mahkemece tahliye edildi.

12:52:18 | 2024-04-04



Haberi Sesli Dinle

Türkiye’nin en güzide kış turizm merkezlerinin başında gelen Uludağ, gün geçmiyor ki yeni kaza ve olayla gündeme gelmesin. Gözde turizm merkezinin ulusal ve uluslararası düzeydeki saygınlığına zarar veren kaza, suç ve olayların failleri, hak ettiği cezaları almadıkça kural tanımamazlığın önü alınamıyor.

ALKOLDEN EHLİYETİNE EL KONULMUŞTU

Uludağ Sarıalan’da 15 Şubat günü feci bir kaza meydana geldi. Daha önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulan 38 yaşındaki sürücü E.A., turist taşıdığı minibüsle yolda fotoğraf çeken 59 yaşındaki Ahmet Ümit Kaylan’a çarptı.

ARAÇ ALTINDA 22 METRE SÜRÜKLEDİ

Ahmet Ümit Kaylan, zincirsiz minibüsün altında yaklaşık 22 metre sürüklenerek ağır yaralandı. Sürücü olay yerinde kaçtı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri intikal etti. Feci bir şekilde minibüsün altında sürüklenerek yaralanan Kaylan, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaylan, hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

ZİNCİRSİZ ARAÇLA TURİST TAŞIYORDU

Bölgede incelemelerini tamamlayan Jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan sürücü E.A.’yı kısa sürede yakaladı. Kış şartlarında zincirsiz bir şekilde bir arkadaşına ait 16 BHD 176 plakalı minibüs ile Uludağ’a turist taşıyan ihmalkâr sürücünün daha önce alkolden ehliyetine el konulduğu ortaya çıktı. Sürücü E.A., Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

6 YIL HAPSİ İSTENİYORDU

Lider Bursa gazetesinin kamuoyuna duyurduğu kazaya ilişkin dava görüldü. “Bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sürücü E.A.’nın ilk duruşması Bursa 25'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

‘İYİ BİR SÜRÜCÜYMÜŞ!’

Alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulmasına rağmen trafiğe çıkmasını ‘iyi sürücüyüm’ diyerek savunan E.A, mahkemedeki beyanında “Kaza anında zinciri olmayan aracımda kar lastikleri yeniydi. 9 yolcu ile giderken, Kaylan yolun ortasında selfie çekiyordu. Korna çalıp defalarca selektör yapmama rağmen çekilmedi. Yolcularımı riske atmamak için ayağımı frenden çekince kendisine çarptım. Aracımın altında kalan yaralıyı kriko kullanarak çıkardık. Suçlamayı kabul etmiyorum. Üzgünüm, tahliyemi istiyorum” ifadelerini kullandı.

TAHLİYE EDİLDİ

Alkolden ehliyetine el konulan, buna rağmen trafiğe çıkan, üstelik kış şartlarında zincirsiz bir ticari araçla Uludağ’a turist taşırken bir vatandaşa çarparak metrelerce altında sürükleyip feci bir şekilde ölümüne sebep olan sürücü mahkemece tahliye edildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber