Geri

Sektörün temsilcileri İMSİAD iftarında buluştu

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Sadabad Sarayı’nda iftar programı düzenledi. Bursa siyasetinin önemli isimleri ve iş dünyası temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği programda sektörün sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.


12:39:57 | 2024-04-05



Haberi Sesli Dinle

Mesut ÇELİK / LİDER BURSA

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) tarafından, Reşat Oyal Kültürparkı’nda Sadabad Sarayı’nda düzenlenen iftar programı kent yöneticileri ve iş dünyasının önemli isimlerine ev sahipliği yaptı. Programda konuşan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, sektörün zor bir dönemden geçtiğini ve çözüm için üstlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.

‘’6,7 MİLYON RİSKLİ YAPI VAR’’

İnşaat sektörünün hızla ivme kaybettiğini ve durma noktasına kadar geldiğini söyleyen Başkan Şeref Demir, önümüzdeki süreçte ülkenin en önemli beka sorununun deprem olduğunun ve bu problemin çözümü için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye genelinde 6,7 milyon riskli yapının olduğunu vurgulayan Demir, depremde can kayıpları yaşandıktan sonra değil şimdiden çözüm odaklı adımlar atılması gerektiğini belirtti.



‘’ARSALAR RANT ARACI OLMAMALI’’

2021 yılından itibaren çimento ve beton fiyatlarında yüzde 2 binlik bir artış olduğunu söyleyen Demir, sektörün en büyük sorununun arsa konusu olduğunu ifade etti. Demir, arsaların rant aracı olmaktan bir an önce çıkarılması gerektiğini vurgularken, ülkedeki kira krizinin çözülmesi adına tarıma uygun olmayan alanların bolca imara açılması ve bu sayede fiyatların aşağı çekilmesi gerektiğinin altını çizdi. 


ETİKET :   #İMSİAD #İFTAR #İNŞAATMÜTEAHHİTLERİ #DEPREM #ÇİMENTO #BURSA