Geri

Türkiye, mazlumları ve İslam alemini kucaklayan tek ülke... İnsan olmazsa dünya var olamaz!

Neslihan Çelik Alkoçlar’ın Liderbursa Youtube kanalında sunduğu Nes’li Yaşam programında konuk bu kez AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın idi. Filistin- İsrail savaşına ilişkin açıklamalarda bulunan Aydın Türkiye’nin izlediği politikalar ve yerel seçim sürecine ilişkinde merak edilen soruları yanıtladı.


15:26:23 | 2023-11-15



Haberi Sesli Dinle

Damla DİLMEÇ/Lider BURSA

Avrupa’da insanlık namına bir şey kalmadığını, İsrail’in ise tüm amacının Siyonizm yaymak ve Türkiye’yi bölmek olduğunu dile getiren Aydın, Filistin için tek mücadele eden ülkenin Türkiye olduğuna da vurgu yaptı.

İsrail-Filistin savaşında 34. günü geride bıraktık. Savaşın ilk gün ki ve şu an ki süreci tamamen değişti. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Dünya Gazze’de ne yapmak istiyor?

“Şu anda dünyanın aslında bir yarası olarak görülmesi gereken bu hadiseyi bizden başka gören yok gibi. Benim en çok üzüldüğüm konulardan biri de budur. Türkiye’nin lideri bu konuyla alakalı bugüne kadar söylemleriyle, etik duruşuyla dünyaya nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini söyleyerek çözüm üretmeye gayret ediyor. Burada bizim hakikaten izah etmekte zorlandığımız zaman zaman bunu anlattığımıza da Allah şahittir. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum, evde zaman zaman ağlıyorum. Böyle bir şey olamaz. Bir ara hatırlarsınız üç kişi öldürülmüştü. Terör olayı olarak Atfedilen ve ölen üç kişi için bütün Avrupa'nın başbakanları, bakanları, cumhurbaşkanları; kol kola girdiler teröre lanet ediyoruz diyerek yürümüşlerdi. Şimdi bunu hakikaten anlamakta zorlanıyorum. Eğer Avrupa Birliği veya Amerika biraz empati yapabilselerdi. Bu hadisenin başrolünde İsrail çocukları, İsrail kadınları ve İsrail’deki siviller olsaydı nasıl bir yöntemle ilerleyeceklerdi… Bugün bunu düşünecek feraset, kapasite, vicdan ve merhamet dili olmayan bir zümreyle karşı karşıyayız. Mazlum annelerin, babaların parçalanmış çocuklarını kucaklarına alarak nasıl hareket ettiklerini, nasıl şaşırdıklarını görüyoruz. Böyle bir şeyin kabul edilebilirliğini kabul eden insan değildir.”

Bir terörist varsa İsrail’dir

İsrail’in bölgeyi insansızlaştırma hedefinin olduğunu biliyoruz. Peki İsrail’in siyasal hedefi nedir sizce?

“Geçen gün bir soru yöneltildi bana bu durumu kim ortaya çıkardı sizde denildi, benim kanaatimin Siyonistler olduğunu söyledim. Nasıl olur dedi: İkiz Kuleleri parçalayan ve sonradan da bütün Irak'a, Afganistan'a çöreklenen kim ise bugünkü hadisenin de arkasında o vardır. Siyonizm burada etrafındaki güçlerle birlikte Orta Doğu'yu almaya çalıştığına dair bir hedef gösteriyor. Bu kadar uçak gemisi ve nükleer silahları burayı yığmanın bir manası var. Yoksa bu sadece Gazze'yi bitirmek değil. Gazze zaten açık cezaeviydi. Etrafı tamamen abluka altına alınmıştı. Buradaki insanlar her şeylerini feda ederek kendilerini ve ailelerini korumaya çalışıyorlar… İsrail kadın, çocuk demeden günlük 200-300 uçakla burayı bombardıman altında bırakıyor. Burada bir terörist varsa bu İsrail’dir. Bugün bu durumu çözmeye çalışan tek kişi Sayın cumhurbaşkanımızdır. Var gücüyle dünyada kimleler görüşülürse fayda sağlanabilir bunun peşinde. Dış işleri bakanımızda aynı şekilde kendi imkanlarımız ölçüsünde söylemlerimizle destek olmaya gayret ediyoruz. Fakat bu tam bir netice getirmiyor. İsrail’i durdurabilmeniz tek bir yolu var. O da insanlık için ittifak kurabilmemiz. İnsanlık için mücadele eden kitlelerin devlet başkanları da aynı mücadeleyi verdiği zaman… Tabi ortada bir Gazze     kalır mı kalmaz mı onu da bilmiyorum doğrusu. Siz bütün suyunu, elektriğini, doğalgazını kesiyorsunuz. Bunlar yetmiyor hastaneleri, okulları bombardıman altında bırakıyorsunuz. Yani burada insanlığı yok olduğu bir düşünce yapısıyla karşı karşıyayız Allah orada ki kardeşlerimize yardım etsin”

NATO, Amerika ve İngiltere gibi ülkelere göre İsrail terörizme karşı kendini koruma hakkını kullanıyor peki bu savaşta öldürülen 4 bin çocuk 3 bin kadına karşı dünya bir suç unsuru bulamadığı zaman İsrail’e bir ceza verecekler mi? Verilmezse bu zulmün cezasız kalması mümkün olabilir mi?

“İsrail'e bir ceza verilmeyecek aksine mükafat verilecek çünkü kendileri de zamanında bunları yaptılar. Afganistan'da insanları parçaladılar. Irak'a giderken dediler ki burada kimyasal silahlar var ne buldular? Hiçbir şey. Fakat Irak'ı perişan ettiler, paramparça ettiler. Libya'ya girdiler, ne yaptılar? Libya'yı paramparça ettiler. Bunların tek hedefi var: Nasıl ki Osmanlı'yı parçalamak suretiyle küçülttüler ve küçülttükten sonra kendi güçlerinin yetebileceği bir düzeye getirdiler. Bütün dünyaya da bunu yapmaya gayret ediyorlar. Buradaki hedef Türkiye'dir. Benim naçizane kanaatim. Türkiye’ye zarar vermeye çalışıyorlar. Sebebi de şudur şu anda onların karşısında gücüyle, imkanıyla, insanıyla, imanıyla durabilen tek ülke Türkiye gözüküyor. Türkiye'yi nasıl parçalayacaklar? Doğrusu içimizde de buna çanak tutanlar yok mu? Vardır. Bu da çok üzücü bir durum tabi. Her şeyi denediler Türkiye'yi parçalamak için. FETÖ'yle parçalamayla gayret ettiler ciddi de bir mesafe aldılar. Yani ben bunu her fırsatta söylüyorum FETÖ bizim 40 yılımızı yedi. Gençliği tamamen köreltmek suretiyle kendi hedefleri doğrultusunda yetiştirdi. Ve askeriyemizi, polisimizi, öğretmenimizi her türlü sınıftan insanımızı kendi ablukasına aldı. Buna benzer bir örgüt Irak işgal edilirken de vardı. Amerika, Irak'a, Bağdat'a girerken bütün dünyanın bir beklentisi vardı. Saddam acaba ne yapacak? Saddam'ın yaptığı hiçbir şey olmadı. Tek bir silah patlatılmadan Bağdat'ı aldılar. Bizde de FETÖ'yle bunu yapmaya çalıştılar başaramadılar. Bizim liderimizle birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece daima ileri gideceğimizi düşünüyorum. Onlar istedikleri kadar Suriye, Irak sınırında kalsınlar…Ukrayna'yla Rusya Savaşı'nda Ukrayna'nın çocuklarının, kadınlarının ölmesinde gözyaşı dökenler bugün hiçbirisi ortada yok. Fransa’da bizim bir dostumuz var onun yanına gitmiştim, bir köprünün altından geçerken çok kötü şartlarda bir çadır yeri vardı. Nedir bu dedim? Bu İslam ülkelerden gelen mültecilerin yaşadığı yer dedi.  Sonra bir başka yere gittik. Bu da Ukrayna'dan gelen mültecilerin kaldığı yer: Orası birinci sınıf zengin insanların oturdukları semt fakat bizim Müslümanlara reva görülen maalesef köprü altında o rezil, o kanalizasyon kokusunun olduğu alan Bunları bugüne kadar bütün yapmak istedikleri bu. Bütün. Projeleri bunun üzerine kurulmuş.”

Müslüman alemi neden bu kadar sessiz

Şu anki durumda Cumhurbaşkanımız dışında kimse elini taşın altına sokmuyor. Dünyada 3 milyar Müslüman nüfusu var böyle bir duruma karşı kendimizi koruyabileceğimiz ve örgütlenebileceğimiz bir teşkilatlanma çıkar mı sizce? Bu nasıl sonuçlanacak?

“Benim bundan çok ümidim yok sonuçta. Benim gördüğüm sadece Cumhurbaşkanımızın çalışmaları ve çabalarıyla acaba bir Oluşum olabilir mi? diye düşünüyorum ama benim gördüğüm manzarada ufukta çok gözükmüyor. 22 Milyon kilometre bir kare, dünya dilimini koruyan, insanlık dağıtan, adalet dağıtan bir Osmanlı'yı paramparça ettiler. 781 kilometre şu anda bu dahi bize çok gözüküyor. Yapılan tüm projeler bu yöne doğru gidiyor. Bizim birlik olmamız gerekiyor ama İslam dünyasının çoğu lideri bir şekilde Amerika'ya bağlı. Eğitimlerini orda alıyorlar sonra ülkeyi yönetmeye başlıyorlar. Valla amaçlarının ne olduğunu anlamakta güçlük geçiyoruz ve inançlarından da uzaklaştıklarını düşünüyorum. Kendi ülkelerine değer vermiyorlar. Arap ülkelerini gezdiğinizde Recep Tayyip Erdoğan dediğinizde ayağa kalkıp eli kalbe koyarak selam verirler neden mi çünkü bir tek bütün alemi, camiayı kucaklayan, onlara tabiri caizse müdafilik yapan sadece Recep Tayyip Erdoğan. Onun dışında kimse yok.”

Sosyal medyadan Filistin topraklarını sattı gibi saçma söylemlere inanan bir nesil geliyor Bunun da önüne geçmemiz gerekiyor değil mi?

“Geçen gün resmi bir açıklama yapıldı Filistinliler tarafından şöyle diyor: Amerika ve İsrail topraklarımıza geldikleri zaman vergileri o kadar çok arttırdılar ki biz vergilerimizi veremez olduk onlarda bizim topraklarımız elimizden aldılar. Yani oradaki hiç kimsenin arazi sattığı yok. Çocuk, Gazze'de babam, anam öldü. Gazze’nin terk edilmemesi için ben de ölüme razıyım diyor. Böyle bir zümre var orada. Bu çocuklar, bu insanlar gerçekten Gazze'yi terk etmek istemiyor, etmiyorlar da zaten bütün kapıları açsanız da hiçbirinin gideceği yok. Çünkü o insanlar topraklarını muhafaza etmek istiyorlar. Ben bunu da saygıyla karşılıyorum. Ben bu kadar ölüme seyirci olan dünyayı affedemiyorum. Affedilecek bir tarafı da yok”


ETİKET :   liderliderbursabursason dakikagündemhaber