Geri

Milli maçta sınıfta kaldık

10:59:03 | 2023-03-31
TOLGA ÖZTAŞ
TOLGA ÖZTAŞ     

Bursa çok önemli bir organizasyon olan UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu 2. hafta mücadelesinde Türkiye-Hırvatistan maçına ev sahipliği yaptı.

Ramazan sebebiyle yaklaşık 40 bin taraftar ve basın mensupları iftarın ardından Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’na akın etti. Stadın kapıları 19.00’da açıldı ancak Bursa yine büyük bir organizasyonda sınıfta kaldı.
Bizim stadın gerçekten çok kötü bir organizasyonu var.
Ne girişleri giriş değil ne de stada bağlanan yollar yol değil.
Stadın zaten yıllardır ince işliği bir türlü bitmedi. İstanbul ve çevre illerden gelen bir çok gazeteci kayboldu.
Üstüne üstlük maç sonrası oyuncuların çıkış yaptığı ve basının sorularını yanıtladığı mixzone kapısının kolu kırıldı. Bu yüzden basın mensupları ya mixzone bölgesine giremediler ya da içeride kaldılar.

BİR SÖZ DE KOLLUK KUVVETLERİNE
Türkiye-Hırvatistan maçında basın ve vip giriş kapısında çok büyük rezillikler yaşandı. Milli maçtan önce Frutti Extra Bursaspor-Brescia 7Days EuroCup maçı vardı. Bir çok basın mensubu gidip orada çalışıp ardından stada geçti. Ancak kapıda görevli trafik polisleri ile kolluk kuvvetleri hiçbir basın çalışanına yardımcı olmadı.

TFF’nin ve TSYD’nin her basın kurum ile kuruluşuna tek 1 otopark karekodu vermesine rağmen stada girişte sorunlar yaşadık.

Bursa kolluk kuvvetleri lütfen… Biz de bu maçlara izlemeye değil, sizler gibi görev yapmaya, işimizi yapmaya geliyoruz!
Ayrıca trajikomik bir olay daha yaşandı. Daha önce Milli formayı giyen Yunus Mallı ve Enver Cenk Şahin ile Bursasporlu futbolcular Hasan Ayaroğlu, Kubilay Sönmez de kapıda kaldı. Timsah’ın kaptanı Enver Cenk Şahin görevlilere Milli futbolcu olduklarını söylemelerine rağmen kapı açılmadı ve bu oyuncular mağdur edildi. Gerçekten bu işleri atama yaparken en azından spor şubeden birileri olsun ki bizlere ve sporculara yardımcı olsunlar…

TFF’YE ALDANDIK
Lider Bursa spor gazetesinde dün Bursaspor maç anonsu girdim. Böyle durumlarda ben hep TFF’nin sitesine bakarım. Önceki gün baktığımda Bursaspor’un maç tarihine 29.03.2023 yazıyordu. Dün sabah baktığımda ise 30.03.2023 olarak değiştirilmiş ve haftalık fikstürün en altına alınmıştı. O yüzden okuyucularımızdan özür diliyorum…


ETİKET :