Geri

Mudanya’nın vizyon projelerine ihtiyacı var

00:27:38 | 2024-03-21
İBRAHİM OKUMAMIŞ
İBRAHİM OKUMAMIŞ     

Sevgili Bursalı dostlar, uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!

Sizlere zaman zaman bu köşeden Bursa hakkında görüşlerimi fırsat buldukça aktarmaya çalışıyorum.

LİDER MEDYA’nın Haber Koordinatörlüğü görevini yürüttüğüm için vakit buldukça Bursa siyasetini takip ediyorum.

Bunun için internette sörf yaparken Mudanya ilçesi dikkatimi çekti.

Karşıma öyle ilginç bir konu çıktı ki yazmadan geçemeyeceğim. Uzun yıllar da basketbol oynadığım için hem CHP’nin hem de AK Parti’nin adaylarının biyografisine takıldım.

Çünkü biri eski milli basketbolcu, diğeri ise Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi.

AK Parti Adayı Gökhan Dinçer Samsun doğumlu, CHP adayı Deniz Dalgıç İstanbul doğumlu.

Dinçer ekonomist, Dalgıç ise inşaat mühendisi.

Hafızamı biraz yokladım ve Deniz Dalgıç’ın basketbol yıllarında adını sıkça duyduğum için projelerine göz attım.

Bunu yaparken diğer adayların projelerini de tek tek incelemeye çalıştım.

Öncelikle şunu belirteyim.

Ben oldum olası teknik işlerden özellikle mimar ve inşaat mühendisi gibi eğitim almış, vizyonu geniş, backgroundu sağlam kişilerin belediye başkanı olmasını istemişimdir.

Adaylar içinde Deniz Dalgıç da tam bu özelliklere uyuyor.

Çünkü İstanbul’da doğan adayımızın hayatı Bursa’da devam etmiş.

Bursa Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuş.

California Santa Clara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde doktora yapmış.

Bursa’ya eğitim ve inşaat alanında katkıları sürüyor ama asıl sporcu kimliği ile öne çıkıyor. Uzun yıllar Efes’te ve Milli Takım’da başarılı bir performans sergilemiş.

Bir de profesyonel dalgıçlığı var.

Asıl mevzuya gelmek istiyorum. Dalgıç’ın projeleri ve söyledikleri ne kadar vizyon sahibi biri olduğunu açıkça gösteriyor. Hani derler ya, “Gezen gören bilir” diye, aynen öyle.

Deniz Dalgıç’ın projeleri, ‘Dirençli ve Güvenli Mudanya’, ‘Sağlam Altyapı Konforlu Ulaşım’, ‘Yeşil Belediyecilik’, ‘Üreticiye Tam Destek’, ‘Turizmle Kalkınma’, ‘Kültür ve Sanat Kenti’, ‘Sosyal Belediyecilik’, ‘Ortak Yaşam’ ve ‘Öğrenen Belediyecilik’ başlıklarında toplanıyor.

Dalgıç’ın ilk hedefleri arasında Mudanya’yı sorunlarından kurtarmak var. Bunun için de, “Sokaklarında gezilebilir, tarımsal ürünleri talep edilir, insan onuruna yaraşır, yaşanabilir, güvenli bir Mudanya oluşturacağız. Mazeret üretmeden, çözüm ve maharet üreteceğiz” sözleri geleceğe bakışını gösteriyor.

Mudanya’nın deprem riskini göz ardı etmeyen Dalgıç’ın, “Mudanya’yı depreme ve her türlü afete karşı dayanıklı, dirençli ve güvenli hale getireceğiz. Bunun için de ıslah ve dönüşüm çalışmaları yapacağız” ifadeleri de teknik bir insan olduğunun, benim de Dalgıç gibi teknik insanların bu görevlere talip olması gerektiği tezimi doğruluyor.

Vizyon sahibi birinin Mudanya’da turizmi atlaması yanlış olurdu.
Deniz Dalgıç’ta bu vizyon zaten var. Bu konuda da, “Mudanya Turizm Master Planı ile bütüncül bir yaklaşımla ele alacağız. Mudanya Tanıtım Ajansı’nı kurarak kentin dünya çapında tanıtımının yapılmasını sağlayacağız” demiş.

Bu arada trafik sorunu da göz ardı edilmemiş Deniz Dalgıç tarafından. “Altıntaş’ı Ayazma ile bağlayacak Çevre Bağlantı Yolu yapacağız. Kent merkezine otomobil girişini azaltmak için projeler geliştireceğiz.
Yeni otopark alanları açacağız.

Toplu ulaşımı düzenleyeceğiz. Burada meslek odaları ile birlikte katılımcı bir süreç izleyeceğiz. Yaya ve Bisiklet Ulaşım Planını bir an önce hayata geçireceğiz” diyor CHP’li Dalgıç.

Tabi sporcu birinin sporla ilgili mutlak çalışmaları olacaktır. Bunun için de işe yerel spor kulüpleri ile başlayacağının sinyalini veriyor. Deniz Dalgıç’ın göreve gelmesi halinde kısa sürede Mudanya’nın adı spordaki başarılarla anılırsa şaşırmayın.

İnanın Antalya’dan Bursa’ya, Bursa’dan da Mudanya’ya baktığımız zaman Deniz Dalgıç bana göre Mudanya için biçilmiş kaftan. Olur mu olmaz mı, 31 Mart’ta sandık potasından o mu çıkar yoksa AK Parti’nin adayı Gökhan Dinçer mi çıkar bilemem.

Önemli olan, bölgeye en iyi hizmet veren kazansın da kim olursa olsun.


ETİKET :