Geri

Solduracağın bayrağı asma

00:10:02 | 2023-03-10
AHMET KUNDAKÇI
AHMET KUNDAKÇI     

Bayrak sevgisi, sevgilerin en yücelerindendir…

..Ve en güzel bayrak da uğruna canlar verdiğimiz, vatanı vatan yapmanın timsali ay yıldızlı Türk bayrağıdır!

Milletimizin bayrak sevgisinden asla şüphemiz yok.

 Ancak, çeşitli yerlere asılan bayrağımızın, asıldıktan sonra durumunun gözden geçirilmemesi, bayrağın güneşten solmasının, yağmur ve tozdan kirlenmesinin, rüzgardan yırtılmasının görülmemesi, bu konudaki işletme körlüğü bizi çok üzüyor. 

Özellikle Kalite Birliği, temiz kalite savunucuları bu konuda bir başka hassas...

Bundan dolayı, Kalite Birliği 'Milli Ses Ver Projesi' uyarınca "Şanlı bayrağımıza sahip çıkalım" kampanyası başlatmış, bugüne kadar da yaklaşık 100 bin Türk bayrağını ücretsiz olarak hediye etmişti.

Kalite Birliği yöneticileri, gittikleri her yerde, her güzergahta solmuş, yıpranmış bayrak gördüklerinde, bu bayrağı değiştirmekte ve herkese bayrak hediye etmektedir.

"Bayrak solmasın. Solan bayrak olmasın. Bayrak soldurulmasın" sloganı ile başlatılan projenin devam ettiğini söyleyen Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman, bu projenin sponsorları başta BTSO olmak üzere tüm kurumsal üyelere teşekkür ötesi teşekkür ediyor…

***

Bir kere asılan, sonra da görmezden gelinen, yıprandığı, yırtıldığı fark edilmeyen bayrakların artık fark edilmesini, görülmesini istiyor ve arzu ediyor Mustafa Karaman. “Asılan bayrak asla solmamalı, yırtılan bayrak hiçbir direkte bulunmamalı, al bayrağımız asla mahzunlaştırılmamalı... Bu bayrakları gözler görsün, gönüllerdeki kırmızı beyaz sevdası yeniden alevlensin, vatanın her sathı kırmızı beyaza boyansın” diyor.

HEDİYELEŞME KONSEPTİ DEĞİŞMELİ

İşte bu nedenle Tüm milletini şanlı bayrağına sahip çıkmaya davet ediyor. Hatta hediyeleşmenin bile konseptini değiştirmeye, birbirine bayrak hediye etmeye çağırıyor… Bayrak asmanın yeterli olmadığını, bayrağı soldurmamanın ve zamanı geldiğinde değiştirmenin esas görev olduğunu dile getiriyor.

***

Ve basit gibi görünen ama çok önemli bir konuya da vurgu yapıyor Karaman, “Bilindiği gibi, ilk Türk Standardı, 1 numara ile Türk bayrağıdır ve bu standartta Türk bayrağının özellikleri belirtilmiştir. Herkesi, TSE belgeli, standartlara uygun Türk bayrağını asmaya, TSE belgeli kumaştan mamul olan ve merdiven altı imalat olmayan Türk bayraklarını temin etmeye davet ediyoruz” diyerek Türk milletini birleştiren yegane gücün Türk bayrağı olduğunu bir kez daha kalın ve kalınca çizgilerle hatırlatıyor.

Birliğimiz ve dirliğimiz gibi bayrağımız da hiç solmamalı, soldurulmamalı… Tüm bayrağı sevdalılarına saygı ve sevgiyle…


ETİKET :