Geri

Ucuz şovlarıyla Türkoğlu

00:02:57 | 2024-03-19
SEMİH ÖKTEN
SEMİH ÖKTEN     

Siyaseti ucuz şovlardan ibaret sanan İyi Partili Selçuk Türkoğlu’nun son sprey boyalı şovu akıllara TKP’lilerin Yargılayacağız’ eylemini getirirdi.

Türkoğlu’nun siyasal savruluşunun son durağının İyi Parti’den sonra radikal sola doğru olabileceği de bana göre ihtimaller arasına girdi.

Geçmiş dönemde MHP’den umduğu koltuklar verilmeyince soluğu İyi Parti’de alan oportizmin vücut bulmuş hali olan Selçuk Türkoğlu, Bursa ziyareti esnasında genel başkanı tarafından daha çok sahada olması yönünde dikkati çekilince soluğu reklam tabelalarında aldı ve siyasal nezaket sınırlarını çok aşan şovunu yaparak büyükşehir adayıy(mış) gibi yapmaya devam etti.

 

ASLINDA AKŞENER’İN GÖZÜNÜ BOYAMAYA ÇALIŞTI

 

Beraber katıldıkları programlarda CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Bozbey’le arasından su sızmayan, can ciğer kuzu sarması olan İyi Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Selçuk Türkoğlu, oldukça boş bir proje tanıtım toplantısının ardından sırra kadem basarak gölge adaylığına devam etmişti.

Ta ki: Genel Başkanı Meral Akşener’in Bursa’da iftara katılmasına kadar. Kulağımıza gelen bilgilere göre ziyaret esnasında Akşener Türkoğlu’nun gölge başkan adaylığı durumundan dolayı rahatsızlık duyduğu ve seçimlere asılması yönünde dikkatini çekti.

Türkoğlu da çöpçüler kralı imitasyonuna ek olarak grafiti sanatçıları gibi eline spreyi alıp şovunu yaptı. Gerçi Türkoğlu spreyle Alinur Aktaş’ın isminin üstünü mü boyadı yoksa Akşener’in mi gözünü boyamaya çalıştı takdir siz okuyucularımızın.

 

TASFİYE SÜRECİ BAŞLARSA OPORTİNİSTLER SAĞA SOLA SAVRULUR

 

Seçimlerin ardından ortaya çıkacak tablo da yavaş yavaş netleşirken Selçuk Türkoğlu gibi çoğu İyi Partili’nin siyaseten kendilerini geleceğe taşımak için daha radikalleşmesini bekliyorum.

Günün birinde Selçuk Türkoğlu ve onun gibilerin milliyetçi söylemleri bırakıp üzerlerine yeşil parka geçirip, sol ellerini kaldırarak devrimci sloganlar atarlarsa ben şaşırmam sizler de şaşırmayın.

Ya da AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ederek siyasal bir hayat sürdürenlerin bir anda Ak Partili olmaya çalışmalarını da görebiliriz.

Zira bu yerel seçimlerin sonuçları köklü bir tasfiye sürecinin kapısını da açabilir. Her devrin adamı olmak, siyaseti ideolojik temelli değil de salt ucuz şov yapmak sananlar için savrulmalar sadece konjonktürel ayarlamalardan ibaret. Siyasi fikrimiz ne olursa olsun bu tip oportünistlere prim vermemek gerekli.


ETİKET :